eur:
393.06
usd:
352.51
bux:
0
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
firefighters battle a wildfire
Nyitókép: Toa55/Getty Images

Robbanás Budapesten: egy autó lángolt a Bikás parknál

A tűzoltók vizsgálják, miért kaphatott lángra egy autó a Bártfai utcában.

Kigyulladt egy személygépkocsi Budapest XI. kerületében, a Bártfai utcában. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek A raj két vízsugárral eloltotta a tüzet. Az autóból mindenki idejében ki tudott szállni – közölte a katasztrófavédelem.

Az economx.hu egyik olvasója képeket is küldött, és azt írta, hatalmas robbanás hallatszott, majd utána kapott lángra a kocsi. A tűzoltók gyorsan kiérkeztek, és így akadályozták meg, hogy a lángok átterjedjenek más autókra is.

A robbanás oka még ismeretlen, egyelőre nem tudni, hogy esetlegesen a hőségben való túlmelegedéshez van-e köze.

A robbanás a Bikás parki játszótér mellett történt, így óriási szerencse, hogy nem történt tragédia.

Címlapról ajánljuk
Nagyon korán kellene felkelni a rota vírus ellen – a legkisebbek óriási bajba kerülhetnek

Nagyon korán kellene felkelni a rota vírus ellen – a legkisebbek óriási bajba kerülhetnek

A tavalyi év hasonló időszakához képest idén csaknem megháromszorozódott a rota vírussal fertőzöttek aránya, de a sokéves átlaghoz képest is másfélszer annyian kapták el a hányással, hasmenéssel járó betegséget. Tavaly ilyenkor bő 1200, most csaknem 3200 eset szerepel a járványügyi jelentésben. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ tájékoztatója szerint a múlt héten a legtöbb eset Pest, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében fordult elő. A rendelőkben is sok a rotás beteg - erősítette meg az InfoRádióban a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára, Havasi Katalin.

Átrendeződés az olajpiaci megállapodásokban, még az amerikai haditechnika is számít

Szaúd-Arábia nem újította meg az Egyesült Államokkal 1974-ben kötött petrodollár-megállapodását, így a közel-keleti ország diverzifikálhatja kereskedelmi lehetőségeit, illetve más pénznemben is értékesíthet olajat, az amerikaiakkal való végleges üzleti szakításról azonban szó sincs – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
Egyre nagyobb bajban Ukrajna Donyeckben, saját ballisztikus rakétát tesztelt Kijev – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Egyre nagyobb bajban Ukrajna Donyeckben, saját ballisztikus rakétát tesztelt Kijev – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Miközben az ukrán haderő jelentős sikereket ért el a kurszki csatatéren, addig Donyeck megyében egyre aggasztóbb a helyzet. Kedden az orosz haderő bejelentette, hogy elfoglalta Orlivkát, bár már az ukrán források szerint ennél is jóval nyugatabbra járnak a támadó alakulatok. A jelek szerint az utolsó védelmi vonalat is áttörték nyugat felé, ezzel pedig szinte szabaddá vált az út előttük Pokrovszk irányába, ami a háború egyik legfontosabb logisztikai központjává nőtte ki magát az elmúlt két évben. Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról számolt be, hogy Ukrajna sikeresen tesztelte az első ballisztikus rakétáját, bár a bejelentésen túl több információt nem osztott meg a közönséggel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×