eur:
392.15
usd:
360.25
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Facebook/Magyar Honvédség/HM Zrínyi

Újabb helikoptereket kapott a magyar légierő - képek

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma. A tárca a haderőfejlesztési program keretében összesen 16 közepes szállító forgószárnyast rendelt az Airbus Helicopterstől.

Az új helikopterek tovább erősítik a magyar légierő, így a Magyar Honvédség légiszállító, légideszant és különleges műveleti képességeit, részt vesznek a területvédelmi tartalékos állomány kiképzésében.

Mint írták, a Sticz László vezérőrnagy parancsnokságával fémjelzett magyar parancsnoki évhez kapcsolódóan a Magyar Honvédség biztosítja a légi kutató-mentő és kiürítési (MEDEVAC) és a szállító helikopteres képességeket az Európai Unió EUFOR ALTHEA missziójában, Bosznia-Hercegovinában.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×