eur:
392.12
usd:
360.08
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
BKK-Arriva Mercedes busz
Nyitókép: BKK

Ötven csuklós autóbusz érkezik a fővárosba, már azt is tudni, kik örülhetnek nekik

Az Arriva fogja üzemeltetni őket.

Újabb 50 új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik a fővárosba 2025-től - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Az új járművek üzemeltetésére tavaly kiírt tenderben az ArrivaBus Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot, így az eljárás nyertese lett.

A BKK és az ArrivaBus Kft. tízéves - és további két évvel meghosszabbítható - szerződést írt alá, és a jövő nyártól érkeznek majd a Mercedes legmodernebb, alacsony padlós Citaro G típusú autóbuszai.

Az érkező járművek akadálymentesek, tágas férőhellyel, légkondicionálóval, fedélzeti kamerákkal és korszerű utastájékoztató rendszerrel rendelkeznek.

Az új járművek elsősorban

Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út-Thököly út-Újpalota útvonalon közlekednek majd.

Kitértek arra is, hogy a most kötött szerződés 50 csuklós autóbusz forgalomba állításáról szól, június közepén ugyanígy 50 csuklós autóbusz üzemeltetésére írt alá szerződést az ArrivaBus Kft., ezenkívül további 50 szóló autóbusz üzemeltetéséről is megállapodás születhet.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×