eur:
391.4
usd:
358.99
bux:
72588.97
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Magyar Közút/Facebook

Lángoló kocsi gurult a közlekedők közé az M0-son – videó

Két „forró”, de különböző kimenetelű esetről számolt be a Magyar Közút a közösségi oldalán.

Menet közben kigyulladt nemrég egy jármű az M0-ás autóúton Csömör térségében, de szerencsére sikerült lehúzódnia a sofőrnek. Mint Facebook-bejegyzésében a közútkezelő fogalmaz, egy aprócska probléma volt csak: elfelejtette, vagy nem tudta behúzni a kéziféket, így pár perc után a kocsi lángolva begurult a sávok közé. Mint kiderült, a kocsit nemrég vásárolta a sofőr, nem is volt még átíratva, és a vezető a végén el is hagyta a helyszínt.

A videóban szereplő második esetnél a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének egyik művezetője észlelt füstöt, amiről először azt hitte, hogy egy, a leállósávon tartózkodó autó gyulladt ki, de ahogy közelebb ért, látta: a rézsű ég. A nála lévő poroltóval végül sikerült megfékeznie a lángokat, majd a kiérkező BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság segítségével elkerülni a nagyobb bajt.

„Tanulságok? Legyen nálad poroltó. Ha pedig megállsz – bárhol is vagy –, húzd be a kéziféket és ne hagyd el a helyszínt. És figyeljetek arra, hogy nyáron, egy mostanihoz hasonló szárazabb időszakban egy eldobott csikk is könnyen nagyobb tüzet okozhat” – zárul a bejegyzés.

Címlapról ajánljuk
Vége a nagy német határzárnak: elfogyott a pénz

Vége a nagy német határzárnak: elfogyott a pénz

Teljes volt a konszenzus a német parlamenti pártok között a labdarúgó-Eb idejére elrendelt szigorú határellenőrzések bevezetéséről, és a belügyminiszter úgy értékelte, hogy hasonló "drákói kontrollra" már nincs szükség, kivételt jelent a francia–német határ.
VIDEÓ
Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Az ukrán haditengerészet bejelentette, az utolsó orosz járőrhajó is elhagyta a megszállt Krím félszigeten található bázist, és „nagy valószínűséggel” más kikötőbe helyezik át. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korrektnek nevezte Orbán Viktor hó eleji látogatását, hangsúlyozva, hogy a két országnak erős, baráti viszonyt kell kialakítania. Donald Trump J. D. Vance-t választotta alelnökjelöltjéül, aki korábban Ukrajna katonai támogatása mellett érvelt, illetve szerinte Kijevnek területi engedményeket kellene tennie Oroszország felé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×