eur:
392.95
usd:
361.41
bux:
72387.18
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Abstract Aerial Art/Getty Images

Hosszú fronton támadja a vihar Magyarországot

A Balatontól a Vértesen át egészen a Börzsönyig tejed egy időjárási front.

Északon kezdődött a mai zivataros műsor, majd késő délelőtt egyszerre egy vonalban a Dunántúl északkeleti felén robbant be a légkör - írja az Időkép.

Nagyjából 140 kilométer hosszan, a Balaton keleti medencéjétől a Velencei-tó mellett, a Vértesen át egészen a Börzsönyig sorakoznak a zivatarok.

Közben az látszik a radarokon, hogy a front észak felé elhagyja az országot, de a Dunakanyar érintett. A korábbi felvételek alapján Szár településen viszont komolyan zuhogott az eső.

A fotók Várpalotán készültek, de Nagyvenyimből jégesőről küldtek képet az olvasók. Hasonló esett Gödön is.

Délután fél kettőkor úgy tűnik, hogy a Duna vonalában délről észak felé egy újabb időjárási front kezd kialakulni.

fotó: Időkép-videó
fotó: Időkép-videó

A kedd délelőtti heves esőzés és villámlás több helyen is okozott kárt Heves vármegyében. Egerben a Szent János utcát lezárták, ugyanis villám csapott egy ház kéményébe. A villámcsapás következtében a kémény részben leomlott. Nagy Csaba a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az egri hivatásos tűzoltók egy járművel vannak a helyszínen, a fellazult és veszélyes részeket eltávolították az épületről - írja a heol.hu.

Az egrihirek.hu pedig egy olyan olvasói fotót közült, amelyen a villám éppen lecsap.

Mindemellett az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja lehet kedden. Az abszolút melegrekord is megdőlhet. A HungaroMet veszélyjelzése szerint magas középhőmérséklet miatt másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre. A napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat - emlékeztet az Index.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×