eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Gyakorlatilag bezárnak a bíróságok

Július 15-től augusztus 20-ig tart az ítélkezési szünet a bíróságokon - közölte az Országos Bírósági Hivatal a honlapján pénteken.

Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok főszabály szerint nem tartanak tárgyalásokat.

Polgári eljárásokban bizonyos kivételektől eltekintve nem számít bele az ítélkezési szünet időszaka az órákban, napokban és munkanapokban megállapított határidőkbe. Ugyanakkor a határidők számításának általános szabályai irányadók az ítélkezési szünet alatt is többek között soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, a végrehajtási perekben és egyes nem peres eljárásokban, például cégeljárás, csőd- és felszámolási eljárás, végelszámolás, végrehajtás.

Büntető ügyekben a határidő számítását az ítélkezési szünet nem érinti. A bíróság az ítélkezési szünet ideje alatt is eljár az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban, valamint kényszerintézkedéseknél.

Az egyes bíróságok kezelőirodái ítélkezési szünet alatt is nyitva tartanak, az ügyfelek ott benyújthatják beadványaikat és betekinthetnek az iratokba.

Az egyes bíróságok ügyfélfogadási rendjéről azok honlapján (https://birosag.hu/ugyfeleknek/birosagok/torvenyszekek) lehet tájékozódni - közölte az Országos Bírósági Hivatal.

Címlapról ajánljuk
Jó szilvatermés várható idén, de az érzékenyebb fajták megaszalódnak a fán

Jó szilvatermés várható idén, de az érzékenyebb fajták megaszalódnak a fán

Az országosan jelentkező változékony időjárás okozta tavaszi fagykár és hideghatás következtében a megszokottnál nagyobb mértékű szilvahullás volt idén, ezzel együtt akár 50-60 ezer tonna is lehet a termés – mondta az InfoRádióban a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója. Kelemen Péter ugyanakkor figyelmeztetett: ha tartósan marad az extrém meleg, a vártnál kevesebb szilvát takaríthatnak be a termelők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 18. 16:24
×
×
×
×