eur:
394.23
usd:
355.79
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Nyitókép: Pexels.com

Elhunyt Farkas László szerkesztő

Életének 93. évében elhunyt Farkas László, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll Életmű-díjjal és Vastoll-díjjal kitüntetett kollégája. Halálhíréről a lánya értesítette a MÚOSZ-t.

Farkas László egész felnőtt életét az irodalom szolgálatában töltötte. Előbb tanárként, majd 1961-től szerkesztőként dolgozott.

A 60-as években legendás hírnévre szert tett folyóirat, az Új Írás állandó munkatársa, szerkesztője, majd főszerkesztője volt. Később a megszűnő havilap örökébe lépő Tekintet folyóirat főszerkesztőjeként folytatta munkásságát, majd amikor ennek a periodikának is megszűnt a nyomtatott kiadása, 2019-ben újraindította az Új Írás online folyamát – olvasható a szakmai szervezet oldalán Kelecsényi László ajánló-méltató sorai, amit 2021-ben fogalmazott meg, amikor aranytollra terjesztette fel Farkas Lászlót.

„Farkas László személyében az irodalmi hagyományokat tisztelő, azokat ápoló szerkesztőt ismertem meg. Méltónak tartom, hogy sorainkba, az aranytollas újságírók közé kerüljön.”

Címlapról ajánljuk

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 20. 10:12
×
×
×
×