eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
Nyitókép: Getty Images/Cavan Images

Állatorvos hagyta két kutyáját a tűzforró kocsiban

Azt mondta, a macska elterelte a figyelmét.

Egy állatorvos hagyott két kutyát bezárt kocsijában - számolt be róla az RTL Híradó. Járókelők vették észre a kétségbeesetten lihegő állatokat, rendőrt hívtak, akik betörték az autó ablakát, és kimentették őket. Gazdájuk állítólag azt mondta: csak egy pillanatra ugrott fel a lakásba, de ott a macska elterelte a figyelmét, és nem vette észre, hogy eltelt közben fél óra.

Az állatvédők, a katasztrófavédelem és a tisztifőorvos is rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy néhány percre sem szabad ilyen melegben az autóban hagyni gyereket, állatot, mert a kocsi még félárnyékban is néhány perc alatt úgy felforrósodik, és ez hőgutát okoz.

Az RTL egy másik esetről is beszámotl: egy nő egy nylonszatyorba tett kiskutyát cipelt a tűző napon. Az állatot a rendőrök szabadították ki, majd egy menhelyen mentették meg az életét.

Mindkét nő ellen állatkínzás miatt indult nyomozás.

Címlapról ajánljuk
Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat
helyszínek, programok

Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat

Változatos és izgalmas programokkal várják a látogatókat a Szent István-napi rendezvénysorozat szervezői a nemzet fővárosában: a szombaton kezdődő négynapos, ingyenes fesztiválon a zenei, gasztronómiai és kulturális események célközönsége mellett a családi, illetve gyerekprogramok iránt érdeklődők is megtalálják a számukra legkedvesebb időtöltést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Az Egyesült Királyság autópiaca megállíthatatlan az elmúlt időszakban: a legfrissebb júliusi statisztikák szerint ismét több új autót értékesítettek, mint egy évvel korábban, amely egyben azt is jelentette, hogy már zsinórban huszonnegyedik hónapja tart a bővülés. A szakértők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a lendület tartósan kitart, a koronavírus-járvány előtti szintektől még messze elmaradnak az új autó eladások. Ráadásul a teljes évre vonatkozó értékesítési előrejelzéseket is mérsékelni kellett, várhatóan kevesebb, mint 2 millió új autó talál majd gazdára a szigetországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×