eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Nyitókép: Időkép

Így néz ki a hőzivatar - videó

Rövid, de intenzív légzuhatag okozott károkat Kakucson és Inárcson szerdán.

Heves hőzivatar alakult ki szerda késő délután a fővárostól délkeletre, Inárcs és Kakucs térségében. A zivatar rövid ideig tartó, de intenzív légzuhataggal tombolt, melyben közel orkán erejű széllökések is előfordultak. A HungaroMet mérései szerint Kakucson 111 kilométer/órás széllökés is előfordult - írja az Időkép.

A vihar tombolásáról készült videókon látható, ahogy a szélvihar könnyű szerrel repíti el az udvaron lévő kisebb-nagyobb tárgyakat.

Több nagyobb fát is kitört a vihar munkát adva a tűzoltóknak is. A felhőszakadásba jégszemek is vegyültek, melyek mérete borsó, kisebb meggy nagyságúak voltak.

A légzuhatag, más néven mikroburst, egy rendkívül intenzív, de viszonylag rövid ideig tartó légáramlás, amely lefelé irányul egy zivatarfelhőből. Amikor a lehulló levegő eléri a földet, minden irányba szétterjed, és hirtelen, erős, olykor orkán erejű széllökéseket eredményezhet. Ezek a szélrohamok jelentős károkat okozhatnak, például fákat dönthetnek ki, épületeket rongálhatnak meg, és veszélyeztethetik a légi közlekedést is. A légzuhatagok általában csak néhány percig tartanak, de intenzitásuk miatt komoly veszélyt jelentenek a felszíni és légi közlekedésre.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×