eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

3,7 milliárd forintért lehet most ikszelni

Ez a hetedik legnagyobb nyeremény, ami gazdára vár az Ötöslottó történetében.

Minden idők hetedik legnagyobb jackpotja várja a szerencsés nyertest az Ötöslottón most szombaton, miután több mint 4 hónapja nem született telitalálatos. Az előző sorsoláson 21 játékos közel volt a fődíjhoz, csak egy számot hibázott. Ezen héten 3,7 milliárd forinttal lehet gazdagabb az a szerencsés, aki egyedüliként mind az öt számot eltalálja - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Magyarország legismertebb számsorsjátékán telitalálatos szelvény idén eddig két alkalommal született, amiből a február 24-i nyertes a játék történelmének legnagyobb jackpotjával, több mint 6,5 milliárd forinttal térhetett haza. A legkevesebb négytalálatos 2000. 42 hetében született. Ekkor 3 nyertes örülhetett minden idők eddigi legnagyobb négy találatos nyereményének, 8,67 millió forintnak. 10 évvel később pedig megdőlt a legtöbb négy számot helyesen tippelő rekord, 291 ikszelővel. Az ő nyereményük mindössze 164 020 forint volt.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. A főnyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább.

Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×