eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala

Vitézy Dávid is megszólalt az újraszámlálásról

Türelemmel várom az újraszámlálás lebonyolítását és eredményét - írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Ahogy arról az Infostarton bezsámoltunk újraszámolják a főpolgármester-választás szavazatait. Az összeset.

A Kúria azután határozott így, hogy az Alkotmánybíróság július 5-ei döntésében helyt adott Vitézy Dávid alkotmányjogi panaszának, és ezzel megsemmisítette a Kúria korábbi végzését, ami helybenhagyta a főpolgármester-választás eredményét, vagyis a Karácsony Gergely győzelmét megállapító NVB-határozatot. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán a Kúria új döntése után arra hívta fel a figyelmet, hogy az NVB hat napot kapott arra, hogy újraszámoljon 782 ezer érvényes szavazatot. Emellett garanciákat vár az újraszámlálás lebonyolításánál.

Késő este Vitázy Dávid is reagált. A közösségi oldalán azt írja, hogy "senki nem tudhatja, mi lesz a folyamat eredménye, az is lehet, hogy végül nő a különbség köztünk Karácsony Gergellyel, és az is, hogy csökken. Egyet azonban tudok: bármely fejlett demokráciában egy ennyire szoros eredmény (41 szavazat, ami 0,005%, azaz öt százezrelék különbség) és az ahhoz képest igen magas tévesztési arány a már újraszámolt érvénytelen szavazatok megítélésében (2,3%) teljes újraszámláláshoz vezetne. Ennek így kell történnie Budapesten is".

Türelemmel várom az újraszámlálás lebonyolítását és eredményét. Mint minden budapesti, én is azt szeretném, ha végre megnyugtatóan pont kerülne a főpolgármester-választás végére és a választás jogerős eredménye végre megszületne, és akármi is lesz a jogerős végeredmény, elkezdhetnénk Budapest fejlesztéséért dolgozni - tette még hozzá a posztjában.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×