eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszédet mond az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) üzleti fórumán az InterContinental Budapest Hotelben 2024. február 1-jén.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban - mondta a budapesti EU-Kína turisztikai csúcstalálkozó szerda esti eseményén a nemzetgazdasági miniszter.

Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a héten kezdődött uniós elnöksége során Magyarország az EU versenyképességének javítását tekinti a legfontosabb feladatának. Ennek részeként a turizmus volumenének növelése mellett az idegenforgalom versenyképességét is ösztönözni kell, hiszen az unió gazdaságában az ágazat kiemelt szerepet tölt be.

Az EU GDP-jéből 9 százalékkal részesedik, a munkavállalóknak 4,4 százalékát foglalkoztatja, a csaknem 10 milliónyi alkalmazotton túl közvetve mintegy 25 millió ember megélhetését is biztosítja. A miniszter kiemelte, hogy az előrejelzések az Európába érkező kínai vendégek számának jelentős emelkedését valószínűsítik a következő évek során.

Budapestre a magyar-kínai kapcsolatok erősödésének köszönhetően évek óta egyre többen érkeznek a távol-keleti országból,

tavaly a kínai turisták már több mint 300 ezer vendégéjszakát töltöttek el belföldön. Nagy Márton bízik benne, hogy az idegenforgalom további fejlődésének köszönhetően 2024 is fontos év lesz a két ország kapcsolatában, sőt akár az EU szempontjából is. A turizmus szempontjából különösen fontos eredmény, hogy néhány hete visszakerült állami tulajdonba az ország kapujának tekinthető Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - tette hozzá.

A miniszter üdvözölte, hogy magyar EU-elnökséghez kapcsolódó turisztikai eseményen a résztvevők visszajelzései alapján értékes új kapcsolatok jöttek létre. A megbeszélések és a találkozók csütörtökön is folytatódnak, a nemzetközi turisztikai konferencia résztvevői maguk is személyesen tapasztalhatják meg, hogy Magyarország magas színvonalú szolgáltatásokkal, kiemelkedő turisztikai kínálattal várja az ide érkező vendégeket - mondta Nagy Márton.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×