eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az áramfogyasztást mérő berendezések, jobbról a széles körű bevezetésre tervezett lakossági okos árammérő az E.ON Hungária új okosmérőinek telepítéséről tartott sajtótájékoztatón a városligeti Millennium Házában 2024. április 4-én. Több mint 165 ezer új okosmérőt telepít szolgáltatási területén az E.On Hungária, a 10,1 milliárd forintos beruházás az európai uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) programjának keretében, a magyar kormány előfinanszírozása mellett folyik.
Nyitókép: MTI/Lakatos Peter

Minden tizedik mérőóra már okos

Újabb 165 ezer okosmérőt helyzett üzembe az E.ON.

Az okosmérők lehetővé teszik a távleolvasást, az általuk küldött adatok segítenek a hibák felderítésében és javításában. Az E.ON Hungária csoport szakemberei mintegy 165 ezer okosmérő telepítését fejezték be június végén a Dunántúlon és Pest vármegyében, a készülékek részben családi otthonokba, egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerültek.

A 10,074 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból létrejött beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió finanszírozásával a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) pénzügyi forrásainak felhasználásával valósult meg.

A közlemény szerint a most lezárult projekt újonnan beépített eszközeivel együtt már 450 ezer okosmérő működik az E.ON szolgáltatási területén, ez a vállalatcsoportnál használt mérők több mint 10 százalék.

2030-ig az okosmérő-aránynak további megduplázását tervezik a dunántúli és Pest vármegyei szolgáltatási területen.

Az E.ON az elmúlt években folyamatosan növelte az okosmérők arányát. A Magyarországon működő 670 ezer okosmérő több mint kétharmadát az E.ON ügyfelei használhatják - közölte a társaság.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×