eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Lendvai Ildikó: nem irigylem Gyurcsány Ferencet, drámai döntés vár rá

Az MSZP korábbi elnöke elvárhatónak tartaná, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat.

Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes a hétvégén tartott országos választmányi ülése után közölte, végiggondolták milyen út vezetett a baloldal választási zakójához, amiért személyesen vállalják a felelősséget. A Népszavának nyilatkozó korábbi szocialista vezetők közül Hiller István úgy vélekedett, hogy az egykori kormányzópárt részt tud és akar is venni a baloldal újjáépítésében.

Lendvai Ildikó először inkább mozgalmi keretekben gondolkodna a pártszerű működés helyett. "Ha több beteget közös kórterembe fektetnek, attól még nem gyógyulnak meg" – mondta a párt korábbi elnöke. Szerinte az eddigi brand elvesztette vonzerejét, morális és politikai hitele megkopott, de a többi párt erejében sem hisznek a szavazók, ezért kell a baloldali emberek számára új kereteket, új szervezetet, új vezetőket kínálni.

Lendvai Ildikó az MSZP-vel szövetségben induló DK-ról és annak elnökéről is kifejtette a véleményét. Gyurcsány Ferenc tehetségét az MSZP korábbi elnöke továbbra sem vitatja, és nem szólna bele más pártok belügyeibe, mégis elvárhatónak tartaná, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat.

"Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség – életműve egy darabja – megmaradni. Nem irigylem a dilemmáért" – fogalmazott Lendvai Ildikó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×