eur:
394.81
usd:
367.4
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Lázár János építési és közlekedési miniszter a Fidesz-KDNP választási fórumán Aszódon 2024. május 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Lázár János: országszerte felül kellene vizsgálni a helyi iparűzési adó felhasználását

Az építési és közlekedési miniszter szerint nem azért fizetnek adót a vállalkozók és a munkaadók, hogy azt elmulassák a polgármesterek.

Lázár János szerint az önkormányzatok helyi iparűzési adójának felhasználását országszerte felül kell vizsgálni. Az építési és közlekedési miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7 Közös nevező című műsorában elmondta: megengedhetetlen, hogy egy városvezetés a helyi vállalkozók adóját mulatságokra, sörfesztiválokra, evésre, ivásra és kampányra költse. Mint fogalmazott, az ország és Hódmezővásárhely érdeke is az, hogy az adót az iskolák, óvodák, bölcsődék vagy kórházak fejlesztésére fordítsák.

A tárcavezető közölte: a helyi iparűzési adó megreformálására tesz javaslatot a kormánynak. Elmondása szerint többen is, „nem is akárkik”, támogatják az elképzelését. Úgy véli,

az egész országban felülvizsgálatra szorul a rendszer.

A miniszter szerint az említett önkormányzati tulajdonú intézmények megérdemelnek minden támogatást.

Hozzátette: az iparűzési adóból befolyó összegeket ezeken kívül még például munkahelyteremtésre, az ipari parkok fejlesztésére, utak vagy járdák építésére kellene felhasználni. Mint mondta, „zsákutcának” tekinti, hogy egyes településeken mulatozásra vagy politikai célokra költik a helyi vállalkozók, munkaadók pénzét.

Lázár János elmondta: egyáltalán nem az a célja, hogy ellehetetlenítse az emberek szórakozási lehetőségeit, de szerinte ezeknek a rendezvényeknek, programoknak a forrásait a helyi közösségeknek kell előteremteniük. „Nem azért fizetnek adót a vállalkozók és a munkaadók, hogy azt elmulassa a polgármester. Ennek véget fogunk vetni!” – ígérte meg az építési és közlekedési miniszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×