eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Ideiglenesre tervezték, mégis megmarad a Határ úti zebra

A gyalogátkelő népszerűvé vált a fővárosiak körében, mivel gyors és akadálymentes átkelést biztosít az Üllői úton. Így, még ha be is fejeződik az aluljáró felújítása, a zebra megmarad.

Megmarad a Határ úti aluljáró-felújítás idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely - írja közleményében a BKK. A szakemberek úgy ütemezték a június 24-én, hétfőn kezdődő, és várhatóan július 28-ig tartó - a zebra véglegesítéséhez kapcsolódó - munkákat, hogy azok minél kisebb mértékben akadályozzák a közúti forgalmat, és főleg csúcsidőszakon kívül, valamint éjszakánként járjanak ideiglenes forgalmi változásokkal.

Az építkezés környezetében ilyenkor szükségszerűen sávlezárásra és 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra kell számítani, ezért a BKK kéri az arra közlekedők türelmét és fokozott figyelmét.

A kivitelezés idejére a gyalogátkelőt nem használhatják az arra járók, a végállomások között az aluljárón keresztül, az új lifteknek köszönhetően akadálymentesen közlekedhetnek.

Az Üllői úti gyalogátkelőt 2022 októberében létesítették, hogy a Határ úti aluljáró lépcsőfelújítása idejére azon keresztül, a felszínen legyen megközelíthető a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a Vak Bottyán utca irányából a buszvégállomás és a 42-es, illetve az 52-es villamos végállomása.

Az ideiglenesnek szánt zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, mert a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illeszkedve

  • a mozgásukban korlátozottak, az idősek, a nagy csomaggal vagy babakocsival közlekedők is egyszerűbben, akadálymentesen kelhetnek át az Üllői úton;
  • gyorsabb és kényelmesebb összeköttetést biztosít a végállomások és a metróaluljáró között;
  • nem szükséges az aluljárón keresztül lépcsőzni vagy liftre várni.

A külsőbb kerületekben lévő jelzőlámpás csomópontoknak jelentős szerepük van a belsőbb városrészek gépjárműforgalmának szabályozásában, ezért a Határ úti csomópont és vele együtt a gyalogos-átkelőhely lámpás szabályozása nem kizárólag a csomópont szempontjából kulcsfontosságú - írja a közlekedési vállalat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×