eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Facebook/Mérges Község Hivatalos Oldala

Drámai a helyzet a Rábán, a hordalék elviheti mérgesi hidat

Látványosság lett a több száz köbméter fa, de egyben veszélyt is jelent a településre.

A mérgesi híd lábánál óriási, soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék. Jórészt fa, amiből óvatos becsléssel több száz, de inkább több ezer köbméternyi torlódott fel a folyón, a hídtól több száz méteren – írta meg a Kisalföld.

A helyiek aggódva nézik hídjukat, bírja-e a hatalmas terhelést. Mérges polgármestere, Balázs Vince elmondta, nem nyugodtak, de egyelőre nem tehetnek semmit, bár a problémát már jóval az árvíz előtt jelezte az illetékeseknek, de nem történt semmi, a hordalék szerionte mostanra már nemcsak katasztrófalátványosság, hanem egyre ijesztőbb is.

A község azonban tehetetlen, a híd ugyanis nem Mérgesé, helyrajzi száma sincs az építménynek, emiatt vis maior kérelmet sem tudnak benyújtani. A polgármester már az országgyűlési képviselő segítségét is kérte, a hordalék eltávolításával az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságot bízták meg, de a kialakult árvízi helyzetben nincs lehetőség a munkát elvégezni.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×