eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
gyerekszoba babaszoba gyerekvállalás gyermekvállalás ingatlan lakásvásárlás
Nyitókép: Pixabay

Van egy kiskapu a bajba került babaváró hitelesek számára

Egy salátatörvény keretében olyan méltányossági eljárást rögzítettek, ami segítség lehet azok számára, akik nem tudják teljesíteni a feltételeket.

A módosítás lényege, hogy a fővárosi és a vármegyei kormányhivatalok méltányossági eljárás után a csok, az otthonteremtési kamattámogatás, az adó-visszatérítési támogatás, a gyermekvállalási támogatás, valamint a babaváró kölcsön kamattámogatási feltételeinek nem teljesülése esetén az állami követelésről részben vagy egészben lemondhatnak - írja az azenpenzem.hu.

Azt is megjegyzik, hogy a méltányossági eljárás korábban is létezett, azonban most az államháztartási törvénybe is bekerült. Az eljárás szabályait kormányrendelet tartalmazza.

A lap arra is kitér, hogy a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi Stabilitási jelentése szerint a gyermekvállalásra vonatkozó nemteljesítési arányok 27–33 százalék között alakulnak. Jelenleg 12 ezer olyan babavárós hitel van, amelyben 2024-ben lejár a gyermekvállalás teljesítésének határideje, és a 2023. júniusi adatok alapján ez a kikötés még nem teljesült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×