eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke az Európai Szocialisták Pártja (PES) által Bátorsággal Európáért mottóval megrendezett berlini konferencián 2021. június 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Kunhalmi Ágnes: az egészet tekintve van okunk a csalódásra

Elkezdődött az MSZP-ben a vasárnapi választások eredményének értékelése, hamarosan a tisztújítás folyamata is elindul.

"Közel 250 tagunk nyert polgármesteri, önkormányzati képviselői felhatalmazást és az ország egészében valamilyen mandátumot nyerő ellenzéki együttműködésben indulók több, mint harmada a mi tagjaink közül került ki, ennek ellenére az ügy egészét tekintve van okunk csalódásra. A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok" - fogalmazott a Facebookon Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Azt írta, hogy a pártban az értékelés elkezdődött és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul. Ezzel párhuzamosan, úgy véli, neki is végig kell gondolnia a saját szerepét, azt, hogy a jövőben hogyan és mivel tudja leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét.

"Fontos, hogy őszintén nézzünk szembe a problémákkal, okokkal, értsük meg részletesen a pontos eseményeket és a szavazótáborok mozgását. Mivel lényegében a megerősödött jobboldali erőkkel szemben csak mi maradtunk nem jobboldaliak, ezért végig kell gondolnunk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon" - fogalmazott.

Meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldali értékek nélkül, és szerinte "végre mélyebb változásra, új útitervre" van szüksége a baloldalnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×