eur:
394.92
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Elfogtak két férfit, akiket a szélsőbalos szervezet elleni támadással gyanúsítanak

Hétfőn kapucnis, feketébe öltözött férfiak támadták meg a Fáklya radikális baloldali szervezet workshopját és vetítését a józsefvárosi Kesztyűgyár közösségi házban.

Elfogtak két férfit, akiket közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint Budapest VIII. kerületében a Mátyás téren egy közösségi házban tartott rendezvényre ment be egy társaság hétfő délután. Az arcukat elfedő ismeretlenek berendezési tárgyakat rongáltak meg és bántalmazták a rendezvény egyik résztvevőjét, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A BRFK közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésükre nyomozócsoportot hozott létre. A két feltételezett elkövetőt a bűncselekménytől számított 24 órán belül azonosítottak és egyiküket Szentesen, a másikat pedig egy budapesti koncerten fogták el kedden.

A 19 és 39 éves férfiakat kihallgatták, a gyanúsítottak megtagadták a vallomást, a fővárosi nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×