eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza Párt európai parlamenti képviselőjelöltje beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarr Zoltán: képzésekkel is készülünk arra, hogy a politikai játéktérben helyt tudjunk állni

A Tisza párt az szeretné, hogy Magyarország újra "partiképes" legyen Európában és az Európai Unióban, ez EP-jelöltjeik legfontosabb célja - mondta az InfoRádiónak Tarr Zoltán, aki harmadik a Tisza-párt EP-listáján.

Minden eredménynek örülnek a Tisza-pártban, csodának tartják, hogy listákat tudtak állítani, és azt is, hogy érdemben meg tudtak jelenni a hazai politikai közéletben - mondta Tarr Zoltán, a párt EP-képviselő-jelöltje, volt református lelkész. Hozzátette: nincs minimum elvárás a szerepléssel kapcsolatban.

A választási kampánnyal kapcsolatban felmerült, hogy ő miért nem szerepelt, csak Magyar Péter. Az InfoRádió kérdésére azt mondta, alapvetően Magyar Péter volt a legerősebb, legmeghatározóbb alakja a mozgalmuknak, az emberek vele azonosítják azt a változást, amiben reménykednek, ezért szólaltak fel mások nagyságrendekkel ritkábban.

"Ebben a rövid időben nem nagyon volt arra mód, hogy más kollégákat megfelelő módon fel tudjunk építeni. A siker érdekében, a hatékonyság érdekében, és egyébként a hitelesség érdekében is Péter volt az, aki a legtökéletesebben, legteljesebb módon tudja azokat a szempontokat, hangsúlyokat megszólaltatni, amelyek fontosak abban, hogy az emberek tudjanak jó és helyes döntést hozni a változás mellett" - tette hozzá Tarr Zoltán.

Mint mondta, fél évvel ezelőtt még fel sem merült benne, hogy EP-képviselőjelöltként kell majd nyilatkoznia, most pedig a listás helyen álló társaival együtt fokozottan készülnek arra, hogy sikeresen helyt tudjanak állni.

"Az elmúlt hetekben többféle képzésen estünk át, amik abban támogatnak bennünket, hogy ebben a politikai játéktérben, a politika játékszabályait megtanulva tudjunk majd hatékonyan jelen lenni"

- mondta, és hozzátette, hogy az Európai Parlament nagyszerű tanulási lehetőség is lesz a számukra. Úgy tudja, pártja EP-képviselőinek több mint 50 százaléka új lesz, még sosem voltak az Európai Parlamentben.

Tarr Zoltán szerint a legfontosabb most a Magyarországról alkotott kép javítása, és az, hogy az EU-s források is megnyíljanak és megérkezzenek Magyarországra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×