eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Botka László (MSZP) polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón a szegedi városházán 2017. január 30-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Megyei jogú városok: sok papírforma, és még éles verseny három helyen is

Több megyei jogú városban már eldőlni látszik a polgármesteri szék sorsa, de vannak még kiélezett csaták.

Később újabb cikkben számolunk be a megyei jogú városok állásáról.

Több megyei jogú városban már eldőlni látszik az eredmény, Szegeden Botka László, az Összefogás Szegedért jelöltje a szavazatok negyedének összeszámolása után 69 százalékon áll, míg Fülöp László, a Fidesz- KDNP jelöltje 24 százalékon.

Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa jelöltje nyert. Békéscsabán Szarvas Péter a Hajrá Békéscsaba jelöltje óriási előnnyel vezet Bodóczi Istvánnal szemben.

Zalaegerszegen Balaicz Zoltán a Fidesz-KDNP jelöltje lesz a befutó, Debrecen pedig Papp László kormánypárti polgármester előnye sem tűnik behozhatónak.

Kaposváron Szita Károly előnye is tetemes, és Veszprémben is szinte végeredménynek vehető a Fidesz-KDNP jelöltjének, Porga Gyulának a győzelme.

Dunaújvárosban maradhat az ellenzéki polgármester, Pintér Tamás 40 százalékos előnnyel vezet. Egerben viszont elveszíti a polgármesteri posztot Mirkóczki Ádám, várhatóan a fideszes Vágner Ákos veheti át a város vezetését.

Érden marad a baloldali polgármester, Csőzik László félidőben csaknem harmincszázalékos előnnyel vezet. Pécsen is újrázhat az ellenzéki városvezető: Péterffy Attila vezet 38 százalékos feldolgozottságnál, és Szombathelyen is Nemény András, valamint Tatabányán Szücsné Posztovics Ilona is.

Miskolcon lehetett tudni, hogy új polgármester lesz, és őt minden bizonnyal Tóth-Szántai Józsefnek (Fidesz-KDNP) fogják hívni.

Győrben viszont még bármi lehetséges, itt Dézsi Csaba András a Fidesz-KDNP jelöltje, Pintér Bence a TSZV-LMP-Zöldek-Momentum jelöltje és Borkai Zsolt fej-fej mellett halad.

Szintén éles még a verseny Nagykanizsán, ahol a baloldali jelölt, Horváth Jácint 46 százalékkal vezet a kormánypárti Balogh László előtt 45 százalékos feldolgozottságnál.

Szintén meglepetést hozhat Szolnok, ahol az "örökös" kormánypárti polgármester, Szalay Ferenc 54 százalékos feldolgozottságnál három százalékkal kihívója, Győrfi Mihály mögött áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×