eur:
394.82
usd:
367.54
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Facebook/Hungaromet

Másodfokú riasztást adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt az ország középső és keleti részére

Délután délnyugat felől újabb hullámban érkezhetnek a felhők.

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék egyes járásaira a HungaroMet Zrt. szombat délután.

A riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Szombat éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére, az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint szombat délután délnyugat felől újabb hullámban érkezhetnek záporok, zivatarok, illetve újabbak alakulhatnak ki. A zivatarokat általában erős, viharos - óránkénti 50-80 kilométeres - széllökés, felhőszakadás és kis eséllyel jégeső kísérheti. Nagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán és északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, amelyek északkeleti, keleti irányba haladnak. Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb széllökéssel és két centiméternél nagyobb jéggel.

A késő délutáni órákra várhatóan északkeleten csökken a zivatarok száma, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és az Északi-középhegység nyugati részein viszont északnyugat felől egyre többfelé lehet számítani rájuk. Az esti, késő esti órákban fokozatosan mindenütt lecseng a zivatartevékenység az országban.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×