eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay

Kisiklott egy mozdony, jelentős késések egy vasúti vonalon

Baleset miatt késnek a vonatok a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely, illetve a Hidasnémeti és a Budapest-Eger vonalon.

A Mávinform azt írta, a balesetben egy tehervonat kamionnal ütközött Adácsnál, a Kossuth Lajos utcai átjáróban. A mozdony négy tengellyel kisiklott, a műszaki mentés várhatóan hosszabb ideig tart majd.

A helyszínelés ideje alatt Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. Az utasokat pótlóbuszok szállítják, és egyes pótlóbuszok Vámosgyörk és Füzesabony, illetve Hatvan és Füzesabony között járnak - tudatta a Mávinform.

A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely, illetve a Hidasnémeti és a Budapest-Eger vonalon 30-60 perccel hosszabbodik meg a vonatok menetideje - írta a vasúttársaság.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tehervonat mozdonyvezetője beszorult a fülkébe, ahonnan ki kellett szabadítani. A helyszínére mentőhelikopter is érkezett.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Az OpenAI hétfőn mutatta be az új, egészen elképesztő képességekkel bíró GPT-4o AI-modelljét: valós időben beszél, fordít, lát minket, okosabb, gyorsabb, frissebb a tudása. Az új képességeknek hála gyakorlatilag emberi módon kommunikálhatunk a modellel, ami amellett, hogy lenyűgöző, egy picit azért már megint ijesztő is. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×