eur:
389.63
usd:
359.17
bux:
67906.51
2024. június 3. hétfő Klotild
Nyitókép: Pixabay

Rekord dőlt meg Budapesten

Megdőlt a fővárosi napi szélrekord szombaton: a János-hegyen óránkénti 100 kilométeres széllökést mértek - közölte a HungaroMet Zrt.

A korábbi rekordot szintén a János-hegyen regisztrálták 2020-ban, ekkor óránkénti 93,6 kilométeres volt a napi legmagasabb széllökés értéke Budapesten.

Szakmai elelmzésük szerint a szélfordulást követően érkező frontális csapadékzónából főként a Dunántúlon, illetve északkeleten fordult elő érdemi eső, zápor (a délnyugati és az északkeleti határon égzengést is lehetett észlelni), az Alföldre érve azonban jelentősen gyengült a csapadékrendszer, így ott már jóval kevesebb helyen esett.

A vártakhoz képest kissé jobban visszahullámzott ez a csapadékrendszer, ezért a déli, délkeleti határ közelében még hajnalban, reggel is előfordult eső - mostanra azonban már ott is megszűnt a csapadék a legtöbb helyen.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

A technológiai óriáscég, úgy tűnik, mindent egy lapra tett fel: a mesterséges intelligenciára. Egy májusi fejlesztői konferencián egy sor új AI-alapú szolgáltatásból adott ízelítőt. Ágazati elemzők szerint az újítások közepette azonban egy dolog nem változik: továbbra is a felhasználók adatai „hajtják” majd Google-t. A tartalomgyártók viszont attól félnek: láthatatlanná válnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×