eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 2. vasárnap Anita, Kármen
Megkezdik a levélszavazatok feldolgozását az NVI munkatársai a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, a szavazóhelyiségek zárása után 2022. április 3-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Lázár János tárcája megtámadta az LMP népszavazási kezdeményezését

A népszavazási kezdeményezés arra irányult, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Lázár János minisztériuma megtámadta az LMP hitelesített népszavazási kérdését, amelynek lényege az, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt - közölte Szendefy Mária, a párt országos elnökségének tagja szombaton, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta,

a kormány megakadályozza, hogy az emberek beleszóljanak a számukra fontos ügyekbe,

a jövőjüket érintő kérdésekbe.

Kiemelte: a Nemzeti Választási Bizottság február elején egyhangúlag hagyta jóvá az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvény hatályon kívül helyezéséről, amire most a "Lázár-minisztériumtól" fellebbezés érkezett.

Emiatt további kilencven napot kell várni arra, hogy a Kúria ismét megerősítse a párt kezdeményezését - tette hozzá.

Szendefy Mária kijelentette, az LMP nem hagyja annyiban az ügyet: kiállnak az "otthonokért, az otthonok megvédéséért, a természetért, és azért, hogy az emberek beleszólhassanak a saját sorsuk alakításába".

Címlapról ajánljuk
Újra Európa trónján a Győr

Újra Európa trónján a Győr

A Győri ETO végig vezetett a német Bietigheim ellen, és magabiztosan, hat góllal nyerte meg a női kézilabda BL budapesti fináléját. Ez a klub hatodik elsősége a sorozatban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
Szép csendben Putyin már háborút indított Európa ellen

Szép csendben Putyin már háborút indított Európa ellen

Putyin árnyékháborúja Európa ellen intenzívebbé válik, amelynek célja a nyugati támogatás meggyengítése Ukrajna felé. Oroszország szabotázstámadásokkal és nem hagyományos eszközökkel próbálja aláásni a NATO védelmi garanciáit, miközben fenntartja nukleáris arzenálját elrettentő erőként. A NATO-nak fel kell készülnie egy hosszú, árnyékban zajló küzdelemre egy revizionista Oroszországgal szemben -

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×