eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Megszólalt a nyíregyházi kórház a kismamák tragédiájáról

Év végén két hasonló tragédia is történt a nyíregyházi kórházban, ráadásul szinte ugyanakkor: két fiatal édesanya vesztette életét szülés után.

„Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is” – nyilatkozta a Gyerekszoba.hu-nak Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője azzal kapcsolatban, hogy az intézményben tavaly novemberben két kismama halt meg két napon belül. A tragédiákról itt írtunk bővebben.

A kórház tájékoztatása szerint a két kismama ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes csapat végezte. „Osztályunk a megye vezető kórházi osztálya, évente több mint ötezer szülés zajlik itt, köztük számos komplikált, súlyos állapotú anyáé is.

A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat.

Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – tette hozzá Vitkai Éva.

„Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát. Intézményünk és az osztály munkatársai ezúton is együttérzésüket fejezik ki a hozzátartozók részére” – fogalmazott a kommunikációs vezető. Jelezte: azok a várandósok, akik a közeljövőben a nyíregyházi kórházban hozzák majd világra a babájukat, és a történtek után úgy érzik, hogy lelki támogatásra szorulnak, kérhetnek pszichológiai támogatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×