eur:
394.82
usd:
367.52
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Változtatott a kormány a nemzeti konzultációnál

A kormány január 17-ig meghosszabbítja a konzultáció válaszadási határidejét.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ kiadott egy közleményt, amely szerint változatlanul nagyon sok nemzeti konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret.

"A kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét, ezért a válaszadási határidőt egy héttel meghosszabbítja" - jelezték, hozzátéve, hogy ennek alapján január 17-ig lehet visszaküldeni a kérdőíveket.

Mint fogalmaztak, a konzultációban több, az ország szuverenitását alapvetően befolyásoló kérdésről, így a nemrég elfogadott új migrációs csomagról vagy az EU által az ukrajnai háború finanszírozására kért nagyobb összegről is véleményt nyilváníthatnak a kitöltők.

"Változatlanul azt gondoljuk, hogy ha sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál" - szerepel a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Európán belül Spanyolországhoz képest csak a jóval fejlettebb életszínvonallal bíró Svájcban magasabb a várható élettartam. A 83 évet meghaladó spanyol mutatóban nemcsak a mediterrán étrend, hanem az ottani városok településszerkezete, sűrűn lakottsága is szerepet játszik, mivel gyalogtávon belül sok minden elintézhető, így a spanyolok gyalogolnak a legtöbbet Európa nyugati felén. Emellett a nemzetközi összehasonlításban is igen élénk spanyol társasági élet (barátokkal, családdal való szoros kapcsolat) a hosszú várható élettartam megfelelő pszichés hátterét is biztosítja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×