eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Demecs Zsolt

Donáth Anna: nincs több Gyurcsány Ferenccel közös lista

A Momentum EP-képviselője azt mondta, már tavaly is "csak befogott orral" volt képes egy listán szerepelni a DK elnökével, ezt többé nem vállalná.

A választói akarat kényszerítette ki 2022-ben, hogy közös listán induljanak az ellenzéki pártok, mert azt hitték, így érhető el a kormányváltás, de ez tévedés volt - mondta Donáth Anna a Szabad Európának adott interjújában. Az Index összefoglalójában azt írja, ők levonták a konzekvenciákat az eredményből, és arra jutottak, hogy előbb az ellenzéket kell megújítani ahhoz, hogy le lehessen győzni a Fideszt a választáson.

A Momentum EP-képviselője korábban azt írta egy publicisztikájában, hogy a kormányváltás legnagyobb akadályának Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót tartja, mert szerinte a hazugság kultúráját képviselik az ellenzéken belül. Ezúttal úgy nyilatkozott a DK elnökéről a friss interjúban, hogy tavaly áprilisban is csak „befogott orral” szerepelt egy listán Gyurcsány Ferenccel, de a jövőben biztosan nem indul vele közösen.

Elmondta, a Momentum most egy olyan szövetség megépítésén munkálkodik, amelyhez azok a pártok, politikusok és civil szervezetek is csatlakozni tudnak, amelyek egy

DK-mentes ellenzéket

szeretnének. Arra a kérdésre viszont, hogy az önkormányzati választáson is külön kívánnak-e indulni, Donáth úgy felelt, hogy az országos és a helyi politika elkülönül egymástól. Példaként említette Szombathelyt, ahol szerinte a helyi DK-s alpolgármester nagyon jó munkát végez, ezért támogatja őt a Momentum, függetlenül attól, hogy milyen párt tagja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×