eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Szívszorító szám, ennyien haltak meg idén eddig az utakon

Kevesebben haltak meg eddig idén az utakon, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A rendőrség tájékoztatása szerint több mint 10 százalékkal csökkent a halálos balesetek, és csaknem 20 százalékkal az ezekben meghalt személyek száma az elmúlt év azonos időszakához képest.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért a rendőrök azt ígérik, hogy továbbra is lesznek mindennapi ellenőrzés ekés tematikus akciók is

A balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségadási szabályok be nem tartása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

Idén szeptember végéig 10 674 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt az ország útjain, amelyek közül 299 volt halálos, ezekben 324 ember vesztette életét.

A statisztika szabályai szerint – ha minden változatlan marad – még így is minden nap legalább egy ember fog meghalni közlekedési balesetben idén év végéig - figyelmeztet a rendőrség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×