eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
mens  watch, Mens Accessories, beautiful stylish watches

Időtlen elegancia: tökéletes útmutató a férfi karórák kiválasztásához (x)

A klasszikus karórák most már biztos, hogy soha nem fognak kimenni a divatból. A digitális órák világában ez teljes mértékben megerősítésre lelt. A férfi karóra pedig egyértelműen a férfiak olyan ékszerévé vált, amely kiválasztását nem érdemes elkapkodni. Különféle típusú és értékű karórák vannak a kínálatban. Hogyan válasszunk tehát megfelelőt?

Milyen alkalomra keresünk férfi karórát?

A férfi órák széles választéka többféle kategóriát rejt. A hétköznapi órák mellett sporthoz és elegáns alkalmakhoz való modelleket is találunk. A típusok könnyedén megkülönböztethetők. A hétköznapi darabok általában fém-, bőr- vagy szilikonszíjasak, és közel sincs rajtuk annyiféle csiszolás vagy aranyozás, mint egy elegáns órán. Utóbbiak általában magas fénnyel csiszoltak és rendkívül finom, minőségi anyagokból állnak. Például az Armani vagy a Diesel márkától is találunk igazán különleges alkalmi órákat. Ezeket olyan eseményekre érdemes viselni, ahol tudjuk, hogy nem fog megsérülni a karóra. A hétköznapibb alkalmakra inkább bőrszíjas modelleket válasszunk, hiszen az kevésbé karcolódik. Ha pedig inkább sportosabbat keresünk, akkor a kifejezetten modern külsővel rendelkező szilikonszíjas karórák közül érdemes választani.

A karórákkal jól ki tudjuk egészíteni a ruhánkat

A férfi karórákat általában a megfelelő ruházathoz tudjuk igazán jól viselni. A karóra ugyanis remekül ki tudja egészíteni a ruhánkat. Például egy szolidabb zakóhoz, inghez és nadrághoz nyugodtan választhatunk egy különlegesebb órát, például olyat, aminek a számlapja vagy a szíja szokatlan kialakítású. Sok karórakedvelő gyakran használja azt a megoldást, hogy az átlagosnak mondható üzleties megjelenéséhez egy kifejezetten különleges, ám színében passzoló karórát választ. Például a kék öltönyhöz kékes vagy ezüstös karórát. Ez is jó megoldás arra, hogy kiemeljük az öltözékünket. Ugyanakkor egy feltűnőbb szetthez viselhetünk visszafogottabb darabot is, vagy épp ellenkezőleg: lehet az óra is feltűnőbb.

A karóránkat kombinálhatjuk a cipőnkhöz is

A karóra remek kiegészítője annak, hogy megfelelően kombináljuk a cipőnkhöz, vagyis például egy karakteresebb karórához választhatunk nyugodtan színében passzoló feltűnő cipőt. Persze, ebben az esetben főleg a félelegáns megjelenéskor érdemes ezt a megoldást választani. Ilyenkor ugyanis nyugodtan viselhetünk a formális színektől eltérő színű lábbelit. Például a hétköznapokra egy bordó derbyt, amihez bordós árnyalatú karórát választunk. Az ehhez hasonló különlegesebb lábbeliket pedig megtaláljuk a https://www.ecipo.hu/ccc linkre kattintva.

Univerzális darabot keresünk, vagy minden alkalomhoz más típust?

Azt is érdemes eldöntenünk, hogy egyetlen univerzális modellt keresünk, vagy egyébként is szeretjük gyűjteni és alkalom szerint váltogatni a karóránkat. Előbbi esetben egy diszkrétebb, minőségi modell lehet a megoldás, ami fém- vagy bőrszíjjal rendelkezik, és jól viselhető a hétköznapokon, de akár elegánsabb alkalmakon is. Az ilyen órák például rendelkezhetnek finom aranyozott óratesttel, amíg a szíj minőségi bőrből készül. Ha viszont kifejezetten elegáns órát keresünk, ugyanakkor hétköznapra is külön szokásunk viselni a karra valókat, akkor nyugodtan nézhetünk specializáltabb modelleket is.

(x)

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×