eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán
Megnyitották Lengyelországban Európa leghosszabb, 1440 méter hosszú víz alatti alagútját, ami Usedom és Wolin szigetét, valamint Swinoujscie városközpontját köti össze az ország többi részével. Forrás:Twitter/Maggie Python
Nyitókép: Forrás:Twitter/Maggie Python

Európa egyik leghosszabb víz alatti alagútját avatták fel - videó

Az 1440 méter hosszú víz alatti alagút Usedom és Wolin szigetét, valamint Swinoujscie városközpontját köti össze Lengyelország többi részével.

A részben uniós forrásokból megvalósult beruházás zökkenőmentes közlekedést tesz lehetővé a helyiek és a látogatók számára, és katalizátora a régió gazdasági fejlődésének.

A beruházás fontosságát kiemeli, hogy Swinoujscie lakosai, különösen a Nyugat-Pomeránia régió fővárosában, Szczecinben dolgozók számára a komppal való napi ingázás meglehetősen hosszú és kihívásokkal teli volt. Az alagút ezt az utazást alapvetően változtatja meg, mivel az átkelés mostantól mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

Ezenkívül megkönnyíti a Lengyelország és Németország közötti közlekedést, új kilátásokat teremt a befektetések és a munkahelyteremtés szempontjából a régióban. Az összeköttetés javításával az alagút megerősíti a kapcsolatokat Swinoujscie és a szomszédos városok között, elősegítve ezzel a regionális együttműködést.

A 2018 júniusában jóváhagyott projekt 162,3 millió euró kohéziós támogatásban részesült, a beruházás teljes költségvetése 191,5 millió euró volt.

2014-2020-as időszakban pedig Lengyelország több mint 78,8 milliárd euró uniós kohéziós támogatásban részesült, amelyből 28,2 milliárd eurót az infrastruktúrával és a környezeti tudatossággal összefüggő programra fordítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×