eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kiégett családi ház, mellette szintén kiégett könnyűszerkezetes épület (j) Budapest XV. kerületében a Kolozsvár utcában 2023. január 3-án. A tűzoltók a házból egy embert vittek ki és átadták a mentőknek.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Gyorsítót kaptak a magyar tűzoltók

Uniós forrásból valósul meg az az 1,1 milliárdos fejlesztés a katasztrófavédelemnél, amelynek célja, hogy minél hamarabb kiérjenek a tűzoltók egy-egy baleset vagy tűzeset helyszínére.

Fontos állomásához érkezett a katasztrófavédelem döntéstámogató rendszerének fejlesztése, amelynek célja a hivatásos és az önkormányzati tűzoltóságok művelet irányítási rendszerének korszerűsítése és a hatékonyság további növelése - mondta az InfoRádió kérdésére Tanka László, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai vezetője.

Hozzátette: egy korábbi projekt keretében már megvalósultak fejlesztések, hogy ezeket az új rendszereket minél hatékonyabban, minél jobban tudják használni a kollégáink. Ehhez szükséges egy korszerű oktatókabinet kialakítása is, amely alkalmas lesz arra, hogy a tűzoltók képzését megvalósítsuk.

Ezen túlmenően egy tartalék ügyelet, illetve operatív törzs funkciót is el tudunk látni.

A fejlesztéseknek köszönhetően sokkal hamarabb érhetnek ki egyet katasztrófa helyszínére a tűzoltók.

Az átalakítás az Európai Unió KEHOP forrásából valósul meg, és mindösszesen a teljes fejlesztés az 1,1 milliárd forintból valósul meg.

A projekt hivatalosan 2023. november 30-án zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×