eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Jó hírt kapott a nyugdíjasok egy csoportja

A közelgő érettségi vizsgáknak is köze van a módosításokhoz.

A szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti, köznevelési, szakképzési területen nyugdíjasként közszolgálati jellegű jogviszonyban dolgozók nyugdíját 2023. augusztus 31. után sem kell szüneteltetni - hívta fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő egy, a Magyar Közlönyben megjelent módosításra.

Mint írja, "az időkorlát leteltének közeledtével és a közszférában egyre fájdalmasabb munkaerőhiány szorításában a kormányzat ismét enyhített a szabályokon, de még mindig nem törölte el általános jelleggel a közszférában dolgozó nyugdíjasokra vonatkozó, okafogyott korlátozásokat".

Az április 29-én hatályba lépett módosítás egyrészt eltörli a korábban meghosszabbított, 2023. augusztus 31-re kitolt időkorlátot, másrészt pedig a nyugdíj szünetelése alóli kivételek körébe sorolja azt a közszolgálati jellegű jogviszonyt, illetve megbízási jogviszonyt, amely

„érettségi vizsgák és az országos középiskolai tanulmányi versenyek szervezése érdekében az Oktatási Hivatalnál vagy a fővárosi és vármegyei kormányhivatalnál jön létre”.

A szakértő példaként említi, hogy az augusztus 31-i időkorlát eltörlésével a nyugdíj mellett dolgozók köre kiegészült az érettségi vizsgákat és az OKTV-ket szervező nyugdíjas pedagógusokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×