eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Lounge Group

Podcast, Netflix, print, YouTube és a többiek – szakértői szemmel a média jövőjéről

Kétnapos, maratoni interjúsorozattal jelentkezik a Digital-Media Hungary-ről, a siófoki médiaszakmai konferenciáról a Lounge Group. Április 25-én és 26-án a mikrofonvégre kapott szakemberek körbejárják a tévézés, rádiózás és a sajtó jövőjét, többek közt azt is elemezve, hogy a kanyarban előzne a podcast és a Netflix. De érkeznek influencerek és műsorvezetők is a látványstúdióba, végül pedig fény derül arra a 10 tippre is, amitől valaki igazán jó médiaszakemberré válhat.

Idén újra neves és elismert szakértőkkel, valamint kiemelten aktuális, izgalmas témákkal találkozhatnak a Lounge Group élő szakmai podcast-közvetítését figyelemmel kísérők. A Digital-Media Hungary konferenciához kapcsolódó látványos üvegstúdió a tavalyi konferencián debütált, akkor – az ideihez hasonlóan – tíz kommunikációs szakember osztotta meg véleményét a legaktuálisabb ügyekben. A helyszín nemcsak az internetes közvetítés egyedülálló háttere, hiszen az átlátszó fal és a hangosítás révén a rendezvény mintegy kétezer résztvevője is élőben élvezheti az online sugárzott beszélgetéseket.

Az esemény első napján Abaházi Csabával, a Retro Rádió műsorvezetőjével a rádiózás, Fischer Gáborral, a TV2 programigazgatójával pedig a tévézés jövőjéről folyik majd a diskurzus, természetesen a podcastok és a Netflix „fenyegető” árnyékában. A Z-generációs véleményvezér Trunk Tamással az influencerek felelős tartalomgyártását vitatja meg majd Juhász Bálint műsorvezető, míg Ilku Miklóssal, az Index.hu főszerkesztő-helyettesével a nyomtatott sajtó túlélési esélyeit boncolgatják. Az óriásplakátokban rejlő XXI. századi lehetőségekről Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója, a TikTok, a Snapchat és a Twitter hirdetési alternatíváiról pedig Sopov István, az Adaptive ügyvezetője nyilatkozik majd – olvasható a Lounge Group sajtóközleményében.

A második napon Radnai Péter újságíróval idézhetik fel a nézők az elmúlt 30 év médiatörténelmét, míg az ismert tévés Szily Nóra a műsorvezetők és influencerek párhuzamát veszi górcső alá. Kovács András Péter segítségével a podcast műfaját ismerhetik meg alaposabban a hallgatók, míg Holló Márta – korábbi tévés műsorvezető, most a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója – a jövendőbeli médiaszakembereknek ad javaslatokat, hogy mire figyeljenek, ha érvényesülni szeretnének a hazai kommunikációs iparban.

„Tavaly több rendezvényen is nagy sikerrel jelent meg kapszulastúdiónk, ahonnan közel 300 perc podcastbeszélgetést streameltünk különböző témákban, komoly szaktekintélyekkel. Talán kijelenhetjük, hogy idén a podcastek aranykorába léptünk, így adta magát, hogy ismét felépítsük ezt az egyedi helyszínt, ahonnan Media Showcase címmel fogjuk streamelni a beszélgetéseket. Célunk egy olyan sorozat kiadása a konferencia végén, amely átfogó képet ad a média aktuális helyzetéről, trendjeiről és lehetőségeiről. Szeretnénk, ha az egyetemistákat vagy a pályakezdő médiásokat is segíthetnénk a tartalmakkal, hogy tiszta képet kapjanak erről, az egyébként rendkívül változékony iparágról” – közölte Molnár Máté, a Lounge Group vállalati kommunikációs vezetője.

Az adás a Lounge Group felületein élőben figyelemmel kísérhető az event.lounge.hu oldalon, illetve a közösségimédia-felületeken utólag is vissza lehet majd nézni.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×