eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Újabb pengeváltás az orvosi kamarai tagság ügyében

Közleményt adott ki a MOK. Korábban az egészségügyi államtitkár kétségbe vonta a kamarai tagság kapcsán tett egyes nyilatkozatok valódiságát.

Közlemény a tényekről – ezzel a címmel adott ki nyúlfarknyi közleményt a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

A Magyar Orvosi Kamara 2023. április 2. óta 33 911 regisztrált taggal rendelkezik, akik valamennyien a törvényi feltételeknek megfelelő nyilatkozatot adtak le.

A nyilatkozatokat a Magyar Orvosi Kamara hitelesen feldolgozta, ezt a Belügyminisztérium mint a kamara felügyeleti szerve bármikor ellenőrizheti

– írják.

Az ügy előzménye, hogy korábban a kormány nagyon rövid határidővel olyan módosítást fogadtatott el az Országgyűléssel, amely megszünteti a kötelező kamarai tagságot az orvosok számára. A rendelkezés szerint azok maradnak a szervezet tagjai, akik azt nyilatkozatban jelzik március végéig.

A MOK április elején közölte, hogy több mint 33 ezren jelezték nyilatkozatban maradási szándékukat. Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkár erre azt mondta, sok felháborodott emailt kapott, miszerint voltak, akik annyira nem értettek egyet a mostani elnökséggel, hogy a passzív be nem lépés helyett megírták, hogy nem kívánnak csatlakozni, amire válaszul mégis egy köszönőlevelet kaptak, hogy megerősítették a tagságukat.

Az államtitkár azt is mondta, hogy „abszolút” fenntartja azt a véleményét is, miszerint a kamarának az új ügyeleti rendszerrel szembeni reakciója politikailag motivált. Annak idején az ekörül a téma körül fellángoló vita után kezdeményezte a kormány a törvénymódosítást.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×