eur:
394.57
usd:
364.35
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
Nyitókép: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc alaposan kiosztotta Karácsony Gergelyt

Helyes, kedves, jó arcú politikusnak tartja a volt miniszterelnök a főpolgármestert, aki "a feladatát nem végzi el". Még gondolkodik rajta, lesz-e DK-s főpolgármester-jelölt jövőre, három név mindenesetre van a tarsolyában.

Rádióműsor vendége volt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, DK-elnök, az elhangzottakat a 24.hu foglalta össze.

Az ellenzéki politikus szerint a 2022-es közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter "nem jó politikus", és már a tavaly tavaszi választások előtt figyelmeztette, hogy rosszl teszi a dolgát, ami választási vereséghez fog vezetni.

Folytatva a múltidézést azt is elmondta, ha Karácsony Gergely nem lép vissza a párt nélküli jelölt javára, Dobrev Klára nyeri a jelöltverseny második fordulóját - ismert, Karácsony, Dobrev és Márki-Zay versenyeztek a második kormányfőjelölti fordulóban az ellenzéki előválasztáson. A visszalépés miatt azonban nem tartja "árulónak" Karácsony Gergelyt, egyszerűen csak nem érti, miért volt erre szükség, mindenesetre rossz döntésnek bizonyult Gyurcsány szerint, aki úgy látja, a tanulság annyi, nem szabad, hogy valaki érzelemvezérelt döntéseket hozzon a politikában.

Dobrev Klára tehetsége és alkalmassága - a férj szerint - nagyságrendekkel meghaladja Márki-Zay Péterét.

Karácsony Gergely ambícióiról sem mondott túl jókat:

"a főpolgármester ambíciói véget érnek a Blaha Lujza tér felújításával vagy azzal, hogy vigyék el a szemetet".

A főpolgármester szerinte helyes, kedves, jó arcú politikus, ezért támogatható, de hiba, hogy nem konfrontálódik a kormánnyal, miközben az általa vezetett város "torkig van" a miniszterelnökkel; ezért tehát a városvezető - Gyurcsány szerint - "nem teljesíti a feladatát" egy olyan helyzetben, amikor az ellenzék "Jézus", Orbán Viktor pedig "Barabás".

A 2024-es választásokra kiszemelt 3 embert DK-s főpolgármester-jelöltnek, de dilemma még, hogy ráinduljanak-e Karácsony Gergelyre.

A kerületekben azonban a DK, az MSZP és a Momentum szerinte "meg fog állapodni", a többiek meg majd "igazodnak", így is "veszélyben van" néhány MSZP-s polgármester széke.

Szerinte előválasztás 2-4 kerületben lehet.

Az ellenzéki pártok belső erőviszonyairól az alábbi Aréna-interjúban hallhat:

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×