eur:
395.03
usd:
368.66
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Dacia.hu

Több száz esetben visszavették a "csokos kocsi" támogatását

A 2,5 milliós akciónak vége, a Dacia nyert, ám titkolja a kormány, mennyi támogatás ment olyanoknak, akik luxuskocsit vettek, de ki lehet számolni.

A 24.hu összeállításából kiderül, hány (minimum) 3 gyermekes család élt a lezárult nagycsaládos autóvásárlási kedvezménnyel, és azt milyen autókra vették fel, sőt az is kiderül a cikkből, hány családnak kellett végül visszafizetnie a 2,5 millió forintos támogatást.

  • A támogatást igényelt családok száma: 27 299 (szeptember 17-ei adat),
  • a legtöbb kocsi Dacia (8061), ezüstérmes a Volkswagen (2640), de mentek még a Citroenek, az Opelek, a Toyoták és a Peugeot-k is, továbbá némi Ford, Skoda, Fiat és Renault.

A cikk azonban megemlíti, 2389 autó márkájáról nincs pénzügyminisztériumi adat, azok "egyéb" alatt szerepelnek, és mivel luxuskategóriás kocsik nincsenek a konkrét felsorolásban, feltételezhető, hogy Audikról, BMW-kről, Lexusokról és Mercedesekről van szó a 7 ülésesek közt, ezekre is járt állami támogatás. (A Mercedes ismert 7 üléses kocsijának alapára 35 millió forint, egy ilyen "matricás" kocsit le is fotózott a 24.hu.)

A támogatás igénylésének feltételeinek 3 éven belül fenn kell állnia, így volt olyan is már, akinek vissza kellett fizetnie a támogatást részben vagy egészben, 202 ilyen esetről tudni.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×