eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: BM OKF/Facebook

Kődőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak

Közben részlegesen befejeződött a forgalomkorlátozás a Bükk Borsod vármegyei útszakaszain.

A hevesi katasztrófavédelem szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás és a felázott talaj miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók.

Bükkszék és Bátor, Szilvásvárad és Bélapátfalva között, illetve Bátor, Szilvásvárad, Szentdomonkos, Sirok és Mónosbél határában fák dőltek az útra, szalagkorlátra, valamint lelógó ágak veszélyeztették a közúti és a vasúti közlekedést.

Két helyszínen a fák távközlési vezetékekben, Szilvásváradon egy kerítésben és lámpaoszlopban okoztak kárt, míg Sirokon villanyvezeték tartóoszlopát törte el egy kidőlt fa – sorolta a szóvivő.

Az egri és pétervásárai hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a növényeket. A legtöbb beavatkozás Szilvásváradon és határában történt, ahol a település önkéntesei hét alkalommal segítették a hivatásos egységek munkáját.

Több út újra járható a Bükkben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Miskolc irányából Heves vármegye felé a Bükkön keresztül vezető 2505-ös számú út, illetve Bükkszentlászló felé vezető 2519-es számú út zárását a rendőrök szombaton 12 óra 30 perckor feloldották, az utak ismét járhatók.

A 2513-as számú út Bánkút, illetve Lillafüred felé vezető szakaszon ideiglenesen lezárva marad, viszont Bánkút, illetve Mályinka közötti úton a fogalom továbbra is haladhat - írták.

Kiemelték: a közútkezelő a szükséges munkálatok elvégzése után az ez idáig járhatatlan utat is megnyitja.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×