eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pxhere

Az egyén jóléte ne az állam felelőssége legyen

Ez a lényege annak a módosításnak, amit a Fidesz terjesztett be a szociális törvényhez.

A módosítás elsősorban az egyénre, majd a hozzátartozókra, az önkormányzatokra és a karitatív szervezetekre bízná a szociális biztonság megteremtését, az állam csak utolsóként jönne a felelősségi sorban - írja 444.hu.

Pontosították azt is, hogy

az emberek olyan sorrendben felelősek hozzátartozóik szociális biztonságáért, ahogy a rokontartás szabályai szerint követik egymást.

Vagyis az egyenes ági rokonok vannak első helyen, és a közelebbi rokonok megelőzik a távolabbiakat.

A portál szerint nehezen látható, milyen gyakorlati következményei lesznek a dolognak (semmilyen juttatáshoz, ellátáshoz nem nyúltak hozzá egyelőre), viszont

sokan szimbolikusnak látják, hogy a kormány épp egy megélhetési válság küszöbén lép hátra a felelősségi sorban.

Mindenesetre a kormány ragaszkodik hozzá, hogy az állam nem vonul ki a szociális ellátásból, ugyanakkor Fülöp Attila államtitkár kommunista örökségnek nevezte, hogy a szociális problémákat az állam oldja meg.

A parlament kedden szavaz a törvényről.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×