eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Meghalt Bábel István a rántott hús király. Fotó: Pléh-csárda

Karácsony Gergely: Budapest elvesztette egy legendáját

A főpolgármester e szavakkal búcsúzott a Facebookon a város egyik legismertebb vendéglősétől.

A Zugló és a 15. kerület határán található Kolozsvár utcai piacon, a Bádog Gundelnek is becézett kifőzde a főváros egyik híres nevezetessége volt - emlékezett meg saját fotóval a főpolgármester a 67 éves korában elhunyt Bábel Istvánról, akinek a haláláról mi is beszámoltunk az Infostarton.

A gyerekfej nagyságú cordon bleu-k és a tálca méretű rántott szeletek mellett az ízig-vérig vendéglős Bábel úr magával ragadó személyisége is lenyűgözte a vendégeket.

Karácsony Gergely arra is emlékeztetett, hogy Bábel István lenyűgözte Anthony Bourdain-t is, aki tévéműsorában világhírűvé tette őt és általa Budapestnek a Michelin-csillagokon túli, békebeli gasztronómiáját.

Vendéglősi filozófiáját a csapata viszi tovább. Aki leróná tiszteletét Bábel István emléke előtt, a Pléh-csárdában megteheti.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 05:30
×
×
×
×