eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Fotó: BKK

Tisztába tették a Corvin-negyed egyik fontos részét

Megtisztították a Corvin-negyed metróállomásnál lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a metróhoz vezető aluljárót a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat utolsó állomásaként - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közleménye szerint a forgalmas budapesti közterekre irányuló köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat 2023-ban folytatódik.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió, valamint a BKV munkatársai szerda éjjel, majd csütörtök reggel kézi és gépi erővel tisztították meg a Corvin-negyed metróállomás környékét - írták.

Eddig 22 helyszínen szerveztek köztisztasági és közrendvédelmi akciót a 2021-ben elkezdett akciósorozatban. Ennek során a Boráros teret, a Déli pályaudvart, az Örs vezér terét, a Batthyány teret és Kelenföld vasútállomás környékét már kétszer megtisztították - olvasható a kommünikében.

Jelentős szerep jutott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó, vagy rendszeresen visszatérő rendőri jelenlétet biztosít.

„Tisztában vagyunk vele, hogy pusztán takarítással és rendészeti eszközökkel nem lehet egyik napról a másikra jelentős változásokat elérni,

hiszen a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. De hiszünk abban, hogy nem hiábavaló az akcióban résztvevők munkája, a főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása ugyanis közös érdekünk – mondta Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×