eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

8 gyereknek épül bölcsőde 170 millió forintból

Nyolc férőhelyes minibölcsőde létesült Tomajmonostorán, a községben eddig nem volt ilyen intézmény - közölte a mintegy hétszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Fazekas Szabolcs (Fidesz-KDNP) elmondta: egy korábban kihasználatlan épületet alakítottak át bölcsődévé a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert több mint 170 millió forint támogatásból.

A felújítás során akadálymentesítették az épületet, a tetőszerkezetére napelemeket helyeztek, a közösségi funkciókat ellátó tereket az elvárt követelményeknek megfelelően alakították ki - közölte.

Agócs Béláné, a helyi óvoda és minibölcsőde vezetője elmondta: a létesítménybe jelenleg hét kisgyermek jár. Hozzátette: a környező településen élők is jelezték igényüket gyermekeik beíratására, a beruházás segíti a kisgyermekes szülők visszatérését a munkaerőpiacra. A minibölcsőde létesítésével két új munkahely - bölcsődei nevelő, illetve dajka - jött létre.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×