eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Turisták segwayen Budapesten a Kossuth térnél 2018. május 30-án. Idén június közepétől tilos a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (négykerekű, többszemélyes kocsmabicikli) és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nagy forgalmi változások jönnek a Kossuth tér környékén

Távhővezetéket építenek a Honvéd és a Szemere utcában.

A távhőellátáshoz szükséges csővezeték-fektetési munkálatok miatt hétfőtől forgalmi változások lépnek életbe az V. kerületben, a Honvéd és a Szemere utcában - közölte Budapesti Közművek (BKM) FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divíziója pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint teljesen lezárják hétfőtől a Honvéd utcát a Balaton utca és Szent István körút között, valamint a Stollár Béla és Balaton utca között. A Szemere utcában a Szent István körút és Markó utca között kétirányú forgalmi rend lép életbe.

A 15 és 115 jelzésű autóbuszok útvonala is megváltozik hétfőtől: a Honvéd utcai megállóhely ideiglenesen átkerül a Szent István körútra, a MOL Bubi állomás mellé. A Szent István körút és Stollár Béla utca között a buszok a Szemere utcán közlekednek majd.

A munkálatok alatt, október 17-től a Honvéd utcában a Szent István körút és Markó utca között mindkét oldalon, a Szemere utcában a Szent István körút és Stollár Béla utca között a páros oldalon és a 17. szám előtt, továbbá a Honvéd tér két végén megszűnik a parkolási lehetőség - írták.

A kommüniké szerint az ideiglenesen megszűnő parkolóhelyek helyett a FŐTÁV a környéken élő, érvényes kerületi várakozási engedéllyel rendelkező kerületi lakosok részére a Szabadság téri mélygarázsban nyújt ingyenes parkolási lehetőséget.

A jogosultak erre vonatkozó igényüket a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.-nél a bejelentes@blvf.hu e-mail-címen jelezhetik rendszámuk, címük és telefonszámuk megadásával.

A BKM korábbi közleménye szerint a Honvéd utca Markó utca és Szent István körút közötti részén a szakaszos lezárásokkal járó munkálatok várhatóan 2023 májusában fejeződnek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×