eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Darabolják a Pilisi Parkerdő tűzifaszállítmányát a Soroksári úti vasúti rendező pályaudvaron 2022. október 10-én. A tűzifaprogramban több mint 23 500 köbméternyi fa kelt útra a múlt hét végén és érkezik meg a napokban a különböző átrakó helyekre a lakosság igényei szerint.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tűzifavásárlás előtt fontos szempontokra hívták fel a figyelmet

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai eddig azt tapasztalták, hogy az igénylők egy része idén vesz először tűzifát, ezért több tanácsot megosztottak a vásárlókkal.

A kormányzati lakosságitűzifa-program miatt megnövekedett lakossági igényeket érzékelve a Pilisi Parkerdő Zrt. megnövelte a kitermelési volument az év hátralévő időszakára, ugyanakkor kérik a vásárlók türelmét és együttműködését – írja a Napi.hu.

Az igénylők számára kijelölt harminc átvételi pont három vasúti átvételi ponttal bővül. A kiszolgálás folyamatos, az igények kiszolgálása ütemezetten zajlik, kiemelt hangsúlyt helyezve azokra, akik jelenleg nem rendelkeznek tűzifával – írja a társaság.

A vállalat tapasztalatai alapján az igénylők egy része idén először vásárol fát, ezért a társaság néhány vásárláshoz kapcsolódó fontos dologra hívja fel a figyelmet:

  • Lehetőleg azok jelentkezzenek maximált árú lakossági tűzifaigénnyel, akik maguk fel tudják azt használni, tehát rendelkeznek megfelelő fatüzelésű fűtőberendezéssel.
  • A megvásárolt tűzifa elszállításáról az átvételi pontról a megfelelő szállítóeszközzel a vásárlónak kell gondoskodnia.
  • Megrendelés előtt a vásárlónak érdemes meggyőződnie arról, hogy megoldható-e a nagy mennyiségű tűzifa jogszabályoknak megfelelő szállítása.
  • Megrendelés előtt a vásárlónak érdemes meggyőződnie arról, hogy megoldható-e a tíz köbméternyi, igen sok helyet foglaló tűzifa megfelelő tárolása.

Pilisi Parkerdő Zrt. évente átlagosan 180-190 ezer köbméternyi faanyagot termel ki, melynek több mint fele lakossági tűzifa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×