eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az első vadonatúj Volvo, az Euro 6-os kibocsátási normának megfelelő, dízel-elektromos hajtású hibrid csuklós autóbusz halad a Szent Gellért rakparton, a Szabadság híd előtt 2015. január 17-én. A beszerzett összesen 28 darab új autóbusz közül az első jármű a 7-es busz vonalán állt forgalomba. Tavaszra a fővárosban fog üzemelni Európában az egyik legnagyobb hibridbusz-flotta.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sűrű forgalmú fővárosi buszjáraton jön első ajtós felszállási időszak

A BKK döntése szerint nem minden nap és nem a teljes útvonalon.

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 7-es autóbuszok budai, Rudas Gyógyfürdő és Albertfalva vasútállomás közötti szakaszán augusztus 6-tól, szombattól. A felszállási rend csak hétvégén érvényes, hétköznapokon továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra a buszokon. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ közölte: a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve az Újpalota, Nyírpalota út és Albertfalva vasútállomás között közlekedő 7-es buszok budai szakaszán vezetik be az első ajtós felszállási rendet a hétvégékre augusztus 6-tól, szombattól.

Albertfalva vasútállomás felé haladva a Rudas Gyógyfürdő az első megálló, ahol a járművezetőnek fel kell mutatni a jegyeket, bérleteket. Újpalota felé Albertfalva vasútállomástól a Rudas Gyógyfürdőig csak az első, onnantól – a Március 15. tér és az újpalotai végállomás között – az összes ajtón fel lehet szállni.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a buszok budai szakaszán is.

Hasonló módon vezették be az első ajtós felszállást korábban a 110, 112-es buszoknál is.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×