eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.
Nyitókép: Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten. MTI/Balogh Zoltán

Így reagáltak az ellenzéki pártok a rezsicsökkentésre

Az ellenzéki pártok szerint a rezsicsökkentés korlátozása annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz hazugsággal nyerte meg a választást, és ennek árát most az emberekkel fizetteti meg.

A Demokratikus Koalíció szerint a törvénytelen és alkalmatlan Orbán-kormány brutális rezsiemelést jelentett be, vagyis páros lábbal beleszállt a magyarokba – fogalmazott sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs, a párt országgyűlési képviselője és szóvivője. "Emlékezzünk rá, hogy Németh Szilárd évekig hazudozott boldogságtól vagy talán pacaltól csillogó arccal arról, hogy az állítólagos nagylelkű kormány mit meg nem tesz a magyarokért. És valójában mit is tettek? Loptak, csaltak, hazudtak,

így lett mára két számjegyű az infláció,

ezért vannak adóemelések és megszorítások, és ezért fognak hétszeres árat fizetni a magyarok a földgázért" – mondta a DK szóvivője.

Az LMP szerint "a rezsicsökkentés csökkentése" azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormánynak nincs szociálpolitikája. Erről Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke és országgyűlési képviselője beszélt sajtótájékoztatóján. "Vannak olyan háztartások, rászoruló alacsony jövedelmű családok, akiket innentől kezdve nem véd a kormány a rezsiárak felrobbanásától, hiszen ők lehetnek átlagfogyasztás felett, rájuk semmilyen további kedvezmény vagy védelem nem fog vonatkozni" – mondta az LMP képviselője.

A Jobbik szerint Orbán Viktor "szemrebbenés nélkül hazudott" a választások előtt azért, hogy megőrizze a hatalmát, és

a "fideszes hazugságok árát" pedig most a tisztességes magyar emberek fizetik meg.

Az MSZP egy tiltakozó mintalevelet tett közzé a rezsicsökkentés korlátozása miatt, és azt kéri a szimpatizánsaitól, hogy küldjék el a kormánypártok országgyűlési képviselőinek.

A Párbeszéd úgy fogalmazott, hogy "Orbán rezsihazugságának árát a magyar emberek fizetik meg."

A Momentum a rezsicsökkentés kivezetésének tartja az intézkedést, a Mi Hazánk pedig tüntetéseket szervez a megszorítások ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×