eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
money
Nyitókép: guinevra/Getty Images

Völner–Schadl-ügy: újabb részletek láttak napvilágot

Rekordprofitot ért el hét önálló bírósági végrehajtó is, aki gyanúsítottja annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelyben Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a végrehajtók elnöke a főszereplő.

Rekordprofitra tett szert 2021-ben több olyan önálló bírósági végrehajtó, aki gyanúsított abban a korrupciós ügyben, amelynek Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke a főszereplője – írja a 24.hu hozzátéve: a Legfőbb Ügyészség korábbi tájékoztatása szerint hét végrehajtó a gyanú szerint összesen 884 millió forint kenőpénzt fizetett a kinevezéséért cserébe a végrehajtói kar elnökének. A vádhatóság szerint a pénzből Völner Pál – aki meggyanúsítása után lemondott államtitkári posztjáról – is részesült.

Az irodák pénzügyi beszámolója azt jelzi, akkora üzletről van szó, ami extraprofitot is képes termelni a tulajdonosoknak. A frissen megjelent mérlegek alapján a hét végrehajtói irodából öt rekordnyereséget ért el 2021-ben – jegyzi meg a lap.

Az irodák összesen 954 millió forint profitot termeltek, amiből a végrehajtók 763 millió forintot fel is vettek osztalékként.

Az egy év alatt keletkezett nyereség tehát több mint az az összeg, amivel az ügyészség szerint a végrehajtók megvesztegették Schadl Györgyöt a kinevezésükért cserébe.

A gyanúsítás alapján a legtöbb csúszópénzt – 254 millió forintot – a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó, M. Eszter fizette 2018. november és 2021. május között az MBVK elnökének. Irodája számára a tavalyi volt a legsikeresebb üzleti év, 148 millió forint profitot hozott. Az összegből 52 milliót vett fel a végrehajtó, 95 milliót pedig a társaság eredménytartalékába helyezett el. M. Eszter irodája 2018-as alapítása óta összesen 429 millió forint nyereséget ért el, miközben ő 254 millió forintot juttatott az ügyészség szerint kenőpénzként Schadl Györgynek – teszi hozzá mások mellett cikkében a 24.hu.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×