eur:
397.66
usd:
358.41
bux:
74158.95
2024. október 1. kedd Malvin
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Azért ütötte ököllel, rugdosta a menekültet, mert ukrán

A Tatabányai Járási Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szerdán az esti órákban bántalmazott egy ukrán állampolgárt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. március 23-án 21 óra 50 perc körüli időben, Tatabányán a háború elől Magyarországra menekülő ukrán állampolgárt – annak nemzeti hovatartozása okán – több alkalommal, ököllel megütötte, mely ütések következtében a sértett a földre esett. Ezek után a földön ülő sértettet a testén megrúgta.

A gyanúsított a bántalmazás alatt

ukrán nemzetisége miatt szidalmazta a sértettet,

aki a bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

A nyomozó hatóság bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, 2022. április 25. napjáig letartóztatásba helyezte a férfit tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×