eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Választási információkat osztottak meg Magyarország nagyköveteivel

Az NVI a világ minden tájáról összesen mintegy száz nagykövetet, kiemelt vendéget hívott.

Nagyköveteket tájékoztatott az április 3-ai országgyűlési választásról és népszavazásról a Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden.

Az NVI az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Nagy Attila, az NVI elnöke "a választások előtt rendre megszervezett nagyköveti tájékoztatón a diplomatákkal a közelgő választások lebonyolításával összefüggő információkat osztott meg", részletesen beszámolt a magyar választási rendszerről és a parlament összetételéről.

Hozzátették: Nagy Attila kitért a közös eljárásra is, amely lehetővé teszi, hogy idén egy napon legyen a parlamenti választás és az országos népszavazás.

"A koronavírus globális veszélyei kapcsán pedig rendkívüli aktualitása volt az előadásban a külképviseleti voksolásra vonatkozó előírások bemutatásának" - közölte az NVI.

Téglási András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a választási bizottságok felépítését és feladatait ismertette.

Mint írták, az NVI a világ minden tájáról összesen mintegy száz nagykövetet és kiemelt vendéget invitált saját székházába, a meghívottak többsége pedig meg is jelent a tájékoztatón.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×